Soepele gewrichten

Manuele therapie is gericht op verbetering van de beweeglijkheid van gewrichten. Veel lichamelijke klachten worden veroorzaakt door onvoldoende beweeglijkheid van gewrichten, met name de wervelkolom. Bij de behandeling middels manuele therapie worden gewrichten die niet goed functioneren of ‘vast’ zitten indien nodig ‘los’ gemaakt.

Soorten klachten

U kunt bij HAMMER fysiotherapie onder andere terecht bij klachten als nekpijn met of zonder uitstraling in de armen, rugpijn met of zonder uitstraling in de benen, hoofdpijn, duizeligheid en schouderklachten. Indien noodzakelijk verwijzen wij u door naar een meer gespecialiseerde collega of specialist.

Kraken en trainen

Door middel van manipulatie, waarbij dan een knapje gehoord kan worden, zal de beweeglijkheid van de gewrichten toenemen en zal het lichaam weer beter functioneren. Ook zal de nodige aandacht besteed worden aan houding, spierkracht en stabiliteit. Manuele therapie is dus niet alleen ‘kraken’, maar ook training in houding en spierkracht om zo de kans op het opnieuw krijgen van klachten te reduceren.